< Terug naar overzicht

Selor ontving meer dan 1100 aanvragen van personen met een handicap in 2013

2,5 procent van de kandidaten die bij Selor deelnemen aan selecties zijn personen met een handicap. Het slaagcijfer van deze mensen is bovendien gelijk aan dat personen zonder een handicap.

In de eerste negen maanden van 2013 ontving Selor al meer dan 1100 vragen over redelijke aanpassingen aan de selectieprocedures en testen, over voorrang bij aanwerving en over arbeidspostaanpassingen.

Van alle kandidaten bij selecties maken personen met een handicap nu ongeveer 2,5 procent uit. Positief is dat het slaagcijfer van deze mensen gelijk is aan dat van personen zonder een handicap. Toch stijgt het aantal werknemers met een handicap binnen de federale overheid maar mondjesmaat. In 2012 bedroeg het percentage 1,54 procent, in 2011 was dat 1,37 procent.

Sinds 2004 startte Selor met het aanbieden van redelijke aanpassingen aan de selectieprocedures en testen voor personen met een handicap. Dit wil zeggen dat de procedures en testen aangepast worden, zodat de sollicitanten geen hinder van hun handicap ondervinden. Zo krijgen ze bijvoorbeeld extra tijd, maken ze gebruik van voorleessoftware of zorgt Selor voor een gebarentolk.

Selor beschikt hiervoor over aangepaste testen, maar ook over aangepaste software en hardware. De testzaal voor personen met een handicap van Selor is uniek in België.

Naar aanleiding van de internationale dag van personen met een handicap en de eerste federale dag van de diversiteit lanceert Selor zijn nieuwe communicatiecampagne ‘HANDIKNAP!’ om personen met een handicap te informeren over de mogelijkheden en hen te motiveren om te solliciteren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen