< Terug naar overzicht

Sectorakkoord voor distributiesector

Na maanden van moeizame onderhandelingen hebben de sociale partners in de distributiesector een sectorakkoord ondertekend voor de periode 2011-2012.

Het akkoord geldt voor de paritaire comités van de voedingkleinhandel (PC 202), de grote kleinhandelszaken (PC 311) en de warenhuizen (PC 312) en heeft betrekking op meer dan 100.000 bedienden. Voor de zelfstandige kleinhandel en de gefranchiseerde winkels, de paritaire comités 201 en 202.02, wordt nog verder onderhandeld.

De vakbonden spreken van een minimalistisch akkoord. “Maar wij konden het niet maken om geen akkoord te aanvaarden”, zegt Jan De Weghe, federaal secretaris van de socialistische BBTK. “Een aantal cao's, over brugpensioen, tijdskrediet, werkzekerheid en opleiding liepen namelijk af tegen het einde van het jaar.”

Naast een verlenging van de bestaande cao's, omvat het sectorakkoord een verbetering van het statuut van deeltijdse medewerkers en een koopkrachtverhoging. Het voorziet onder meer in een verhoging van het brutoloon en het maandelijks minimuminkomen van 7,18 euro per maand. Daarnaast wordt ook de tussenkomst voor verplaatsingskosten opgetrokken. De 250 euro aan ecocheques kunnen via een bedrijfs-cao omgezet worden in een ander voordeel.

Bron: BBTK/De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen