< Terug naar overzicht

Sectoraal akkoord gesloten in de uitzendsector

De sociale partners van het paritair comité voor de uitzendarbeid hebben een sectoraal akkoord gesloten. Opvallend is dat de cao slechts loopt tot het einde van dit jaar, in plaats van de gebruikelijke twee jaar. Daarnaast kunnen uitzendkrachten voortaan wel genieten van ecocheques.

Federgon, de federatie van partners voor werk, bevestigt het sectoraal akkoord. Door de ongunstige economische situatie hebben de sociale partners wel beslist een akkoord te sluiten voor de duur van slechts één jaar. Het sectoraal akkoord (in PC 322) loopt dus van 1 januari tot 31 december 2009.
Volgens Federgon houdt het akkoord rekening met de moeilijke economische situatie waar de sector momenteel mee te kampen heeft. Het akkoord heeft betrekking op meer dan 560.000 uitzendkrachten, die jaarlijks tewerkgesteld worden (het aantal in 2008).

Het akkoord behandelt onder meer volgende punten:

 • Ecocheques: uitzendkrachten zullen kunnen genieten van ecocheques onder dezelfde voorwaarden en dezelfde modaliteiten als van toepassing bij de onderneming/gebruiker waar ze tewerkgesteld zijn (volgens het principe van gelijkheid van loon).


 • Eindejaarspremie 2010: het einde van de referteperiode en de uitbetaling van de eindejaarspremie zullen elkaar sneller opvolgen.


 • Voortzetting van de inspanningen met betrekking tot de opleiding van uitzendkrachten en de tewerkstelling van risicogroepen.
 • Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen