< Terug naar overzicht

Schade van diefstal door personeel enorm groot

Winkeldiefstal, fraude, diefstal door personeel en fouten zorgden vorig jaar voor een verlies van 1,26 miljard euro in de retailsector. De schade door diefstal door het eigen personeel is enorm. Een oneerlijke medewerker steelt gemiddeld ruim 14 keer meer dan een winkeldief.

Dat becijferde het Centre for Retail Research. Voor het elfde jaar op rij presenteert het centrum de Global Retail Theft Barometer, een onafhankelijk wereldwijd onderzoek, gesponsord door Checkpoint Systems.

Europese winkeliers zien diefstal door het personeel als de grootste bron van verlies, goed voor 47 procent. Een winkeldief gaat gemiddeld met 93 euro aan de haal, terwijl een stelend personeelslid gedurende een langere tijd zijn gang kan gaan, en zo 1381 euro bijeen harkt. Diefstal door werknemers moet volgens de onderzoekers dan ook altijd worden meegenomen in een succesvol programma om verliezen tegen te gaan.

De crisis heeft volgens de onderzoekers een negatief effect op de 'krimp', zoals het verdwijnen van geld en goederen door diefstal en fouten eufemistisch wordt genoemd.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen