< Terug naar overzicht

SAS-initiatief anticipeert op tekort IT-professionals

SAS, leverancier van Business Intelligence (BI) & Analytics software en diensten, herhaalt het vorig jaar geïntroduceerde Summer-of-SAS Boot Camp. Dit initiatief is voor pas afgestudeerden de kans op een ideale vakantiejob: één maand betaald worden als jobstudent om SAS te studeren met een concrete job in het vooruitzicht.

Het Summer-of-SAS Boot Camp wil inspelen op de alsmaar toenemende vraag naar SAS-kennis en ervaring op de arbeidsmarkt en wil jonge afgestudeerden aan een job als SAS-consultant of -expert helpen.

Vorig jaar vonden bijna alle deelnemers, geselecteerd uit meer dan 140 geïnteresseerde studenten, kort na hun opleiding een plaats bij partners en klanten van SAS of bij het bedrijf zelf. SAS wenst dit succes in 2008 te verdubbelen en verkiest om alle getrainde SAS-consultants onder te brengen bij partners en klanten, en niet bij het bedrijf zelf.

Deze zomer starten 60 deelnemers aan een intensieve training in Business Intelligence, Data Integration of Analytics om hun kennis, ervaring en waarde op de krappe IT-arbeidsmarkt te vergroten. De eerste twee weken bestaat de opleiding uit een algemeen deel. De andere twee weken wordt de groep opgesplitst in drie groepen, naargelang de specifieke richting die ze zelf kiezen.

Gunter Cools, HR-manager bij SAS BeLux: “In principe zullen we na de zomer 60 nieuwe SAS-consultants op de markt kunnen brengen, van wie de helft al een job heeft en de andere helft nog gerekruteerd kan worden. Een luxe, want de war for talent wordt dit jaar nog groter en moeilijker. Doordat de opleiding voor bepaalde richtingen werd opgetrokken van vier tot vijf jaar, zullen we in juni geconfronteerd worden met een serieuze krapte op de IT-arbeidsmarkt. We merken dat afstuderende studenten bij wie de opleidingsduur niet werd veranderd, zwaar benaderd worden. Vandaar dat het zo belangrijk is dat er nieuwe SAS-consultants op de markt bijkomen en gerekruteerd kunnen worden.”


Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven tot eind juni via http://www.summer-of-sas.be waar zij een aantal kwalificatievragen moeten beantwoorden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen