< Terug naar overzicht

Sarkozy wil ‘moreel kapitalisme’

In Davos verdringen topmanagers, politici en befaamde economen zich op het jaarlijkse World Economic Forum. Tot dusver kaapte de Franse president Nicolas Sarkozy er de meeste aandacht weg met zijn pleidooi voor een ‘moreel kapitalisme’.

Voor het eerst hield een Franse president in functie de openingstoespraak van het World Economic Forum. Nicolas Sarkozy viel meteen op met zijn fors pleidooi voor een ‘moreel kapitalisme’. Prompt repte hij zich om geen misverstanden de wereld in te sturen: hij blijft wel degelijk een aanhanger van de vrijemarkteconomie. Die mogen we echter niet verwarren met de nooit te stelpen winsthonger van het ‘financiële kapitalisme’. Dat plaatst Sarkozy regelrecht tegenover het ‘moreel kapitalisme’.

Het doet bijna denken aan de uitlatingen van ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw, die deze week de ondernemers in België al verweet veeleer financiers dan entrepreneurs te zijn. Ze passeren langs de kassa en laten de werknemers vervolgens in de kou staan. Waar blijft hun echte ondernemersgeest, hun innovatiedrang? Op de betoging van alle vakbonden vandaag zal dat discours allicht ook te horen zijn.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen