< Terug naar overzicht

Saai werk doet verdikken

Een kwart van de kantoormedewerkers kampen met chronische verveling. Dat heeft een directe impact op hun psychische en fysieke gezondheid. Medewerkers verjagen de verveling door chocolade te eten en koffie te drinken.

Dat blijkt uit Brits onderzoek bij 102 kantoormedewerkers. Naast snoepen en koffie drinken, grijpen verveelde kantoormedewerkers ook meer naar alcohol op het einde van een saaie werkdag.

De verveling heeft bovendien een invloed op de manier waarop medewerkers hun werk uitvoeren. Bijna 80 procent gaf aan dat de concentratie verloren gaat en meer dan helft zei dat ze daardoor fouten maakten. Saai werk is voor bijna de helft van de respondenten ook een reden om een andere job te zoeken.

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste oorzaak van verveling op de werkvloer een functie is waar niet genoeg van je wordt gevraagd.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen