< Terug naar overzicht

’s Werelds meest gewaardeerde bedrijven hechten veel belang aan HRM

Ongeacht het economisch klimaat, zijn er altijd bedrijven die er met kop en schouder bovenuit steken en erin slagen om te blijven groeien. Het voeren van een strategisch personeelsbeleid blijkt één van de doorslaggevende factoren te zijn.

Jaarlijks stellen Hay Group en Fortune Magazine een top 50 samen van de meest gewaardeerde bedrijven. Apple voert al voor het tweede jaar op rij de top 50 aan. Google staat op nummer twee en Berkshire Hathaway op drie.

De top tien wordt vervolledigd door Southwest Airlines, Procter & Gamble, Coca-Cola, Amazon.com, FedEx, Microsoft en McDonald's.

Uit onderzoek naar de reden waarom deze bedrijven sterk presteren en gewaardeerd worden, ook in barre economische tijden, blijkt dat zij zich zeer snel kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving. Zij zijn in staat continu te innoveren.

Maar niet alleen hun sterke innovatiekracht en volgehouden focus op groei verklaren hun succes. Ook de doorgedreven aandacht voor hun personeelsbeleid en personeel zorgen ervoor dat ze zeer gewaardeerd zijn.

Op alle niveaus worden medewerkers betrokken bij het efficiënter maken van de organisatie. Zij worden aangespoord met innovatieve ideeën te komen en proactief verbetervoorstellen ten doen. Zo slagen deze organisaties erin continu te innoveren.

Coaching


91 procent van de meest gewaardeerde bedrijven doen dit tegenover 76 procent van hun ‘minder gewaardeerde’ peers. 94 procent van de bedrijven uit de top 50 moedigen managers en medewerkers aan berekende risico’s te nemen om de effectiviteit van de organisatie te verbeteren. Slechts 77 procent van de bedrijven die niet in de top 50 voorkomen, doen dit.

De meest gewaardeerde bedrijven dragen ook zorg voor hun medewerkers. De helft van de bedrijven uit de top 50 hechten zeer veel belang aan een evenwichtige balans tussen werken en een privéleven. Slechts 30 procent van de bedrijven die buiten de rangschikking vallen hechten daar belang aan.

Bedrijven uit de rangschikking hechten ook veel meer belang aan een goed onthaal en integratie van nieuwe medewerkers. En ze besteden meer aandacht aan de noden van de verschillende generaties van werknemers. Daarnaast investeren ze veel meer in opleiding en ontwikkeling. Ze beschikken over een actief prestatiemanagementbeleid. 98 procent van de bedrijven uit de top 50 biedt coaching aan, tegenover 78 procent van degene buiten de top 50.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen