< Terug naar overzicht

Ruime meerderheid HR-managers verwacht stijging vrijwillig verloop

Meer dan zeven op de tien HR-managers is bezorgd dat ze de komende maanden medewerkers zullen verliezen aan een concurrerende onderneming. Al zegt bijna de helft dat het vrijwillige personeelsverloop de voorbije drie jaar stabiel is gebleven. Als medewerkers toch vertrekken, is dat vooral om de slechte balans tussen werk en privé.

Dat blijkt uit een rondvraag van OfficeTeam, een divisie van HR-dienstenverlener Robert Half, bij 200 HR-managers in België. Hoewel bijna de helft (48 procent) van de ondervraagde HR-managers aangeeft dat het vrijwillige personeelsverloop de voorbije drie jaar stabiel is gebleven, is 30 procent van de ondervraagden van mening dat het aantal werknemers dat vrijwillig vertrekt, is toegenomen.

Medewerkers die vrijwillig de organisatie verlaten, doen dit vooral wegens de zwakke balans tussen werk en privéleven (47 procent). Maar ook het onzekere economische klimaat blijft een belangrijke rol spelen: bezorgdheid over de bedrijfsprestaties/angst voor gedwongen ontslag (29 procent) en bezorgdheid over het management (25 procent) worden eveneens aangegeven als redenen voor de stijging van het vrijwillige personeelsverloop.

Van de HR-managers die een stagnering van het vrijwillige personeelsverloop vaststellen, wijt de helft dat aan de stagnerende jobmarkt. Daarnaast is 47 procent van mening dat de trend te verklaren is doordat werknemers vasthouden aan de werkzekerheid binnen hun huidige functie. Ook het vertrouwen in de bedrijfsprestaties (29 procent) en het management (20 procent) zorgen ervoor dat werknemers minder geneigd zijn om van job te veranderen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen