< Terug naar overzicht

Rotterdamse bedrijven wisselen personeel uit

Door personeel onder elkaar uit te wisselen, willen enkele Rotterdamse bedrijven ervoor zorgen dat hun personeelsleden ook in tijden crisis kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Het initiatief komt van de gemeente Rotterdam. De gemeente zoekt immers vacatures voor de 2450 ambtenaren die binnenkort worden ontslagen.

Tijdens het overleg tussen de gemeente en verschillende bedrijven uit de regio kwam men op het idee om werknemers uit te wisselen. Zo krijgen werknemers in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt toch de kans verder te kijken. Door de crisis zijn werknemers immers minder snel bereid een andere job te zoeken en blijven ze uit zekerheid liever zitten waar ze zijn.

Nu al contacteren de bedrijven elkaar om tijdelijke of nieuwe vacatures op te vullen. Al moeten de plannen om personeel uit te wisselen nog verder uitgewerkt worden. Zo wordt nog gekeken naar de bestaande arbeidsrechten van personeelsleden.

Het gaat om werknemers bij bedrijven als ING, Rabobank, Eiffel, Dura Vermeer, Ordina, stadsvervoerder RET, de gemeente Rotterdam en het Maasstad Ziekenhuis.

Bron: P&O Actueel/PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen