< Terug naar overzicht

Rol sociale media bij werving starters overschat

Studenten en pasafgestudeerden zoeken voornamelijk via rekruteringssites en Google naar mogelijke werkgevers. Jonge werknemers willen leren wat werken is. En ook het ‘nieuwe werken’ hoeft niet voor hen. Meteen worden enkele actuele mythes doorprikt...

Dat blijkt uit een onderzoek bij 1800 Nederlandse studenten en starters. Ze hechten weinig waarde aan foto’s en filmpjes op de site van de potentiële werkgever. Volgens hen vertegenwoordigen de filmpjes niet het echte verhaal van het bedrijf.

De missie en visie van het bedrijf en de openstaande vacatures vinden ze wel belangrijk. Het missen van contactgegevens is een grote afknapper.

Het merendeel van de ondervraagden kiest voor het sturen van een cv in plaats van het invullen van een webformulier. Studenten en starters zoeken massaal op Google naar mogelijke werkgevers.

Bij het inzetten van sociale media moeten bedrijven goed opletten. Studenten en starters worden lid van een bedrijfsnetwerk, omdat zij het bedrijf ‘gewoon leuk’ vinden. Sociale media worden door de doelgroep vooral gebruikt voor het onderhouden van contact met vrienden. Openstaande vacatures zijn slechts voor een kwart een reden om een bedrijf te gaan volgen.

Leren werken


Pasafgestudeerden doen hun eerste werkervaring het liefsteop in een internationaal of commercieel bedrijf. Daar willen ze vooral ontdekken hoe het werkende leven is. Leren op de job vinden ze dan ook belangrijker dan een speciaal traineeship.

Het zogenaamde ‘Nieuwe Werken’ waarmee werkgevers zich willen onderscheiden op de arbeidsmarkt in de hoop jongeren aan te trekken, hoeft niet voor jongeren. Ze hechten weinig belang aan thuiswerken, een flexibele werkplek of flexibele kantooruren.

De sfeer in het bedrijf en direct contact met collega’s van wie ze kunnen leren, vinden jongeren wel belangrijk.

Bron: HR Praktijk/Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen