< Terug naar overzicht

Retailsector positief over tewerkstellingsvooruitzichten

Meer dan een kwart van de groot- en kleinhandel verwacht de komende zes maanden meer personeel aan te werven dan de voorbije zes maanden. Ongeveer één op de zes vacatures in Vlaanderen is bovendien afkomstig uit de retailsector.

Dat blijkt uit de Retail tewerkstellingsbarometer van HR-adviesbureau Retail Angels. In de Belgische groot- en kleinhandel zijn 2,5 keer meer bedrijven die de komende zes maanden een stijging van de tewerkstelling verwachten dan er bedrijven zijn die een daling van de tewerkstelling verwachten.

Ongeveer één op de zes nieuwe vacatures in Vlaanderen is gelinkt aan tewerkstelling binnen de retailsector. De groot- en kleinhandel vormen dan ook de grootste privéwerkgever in de Belgische economie met meer dan 434.000 tewerkgestelde personen.

In Vlaanderen zijn de vooruitzichten positiever dan in Wallonië: een derde van de Vlaamse werkgevers is van plan het komende halfjaar meer personeel aan te werven. In Wallonië bedraagt dat slechts 15 procent. Bovendien zijn het vooral grotere bedrijven (meer dan 20 werknemers) die het aantal vacatures zien stijgen.

Toch zijn de netto tewerkstellingsvooruitzichten niet in elke sector even groot. In de voedingssector (18 procent), kledingsector (20 procent), autodistributie (22 procent) en de doe-het-zelf-sector (23 procent) liggen de vooruitzichten boven het gemiddelde.

De sectoren health care & beauty, sportartikelen en electro & multimedia verwachten veeleer een daling van de netto tewerkstelling.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen