< Terug naar overzicht

Resultaatsbonus: maximaal 2358 euro in 2011

Voor 2011 wordt de resultaatsbonus (toegekend in het kader van cao 90) licht opgetrokken tot een maximumgrens van 2358 euro.

Sinds 2008 kunnen ondernemingen hun werknemers belonen met een resultaatsbonus (voluit: niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen). Deze bonus is vrijgesteld van belastingen en van gewone socialezekerheidsbijdragen. De werkgever betaalt wel een bijzondere bijdrage van 33 procent.

Voor 2011 wordt het maximaal vrijgestelde bedrag opgetrokken tot 2358 euro per werknemer. Als het uitgekeerde bedrag groter is, wordt alleen het surplus belast als een klassieke bonus.

Uit een studie van de Hoge Raad voor het Bedrijfsleven blijkt dat in 2009 meer dan 3000 ondernemingen een resultaatsbonus hebben ingevoerd, voor 0,7 procent van hun loonmassa.

Onder bepaalde voorwaarden kan ook een bestaand bonusplan geheel of gedeeltelijk worden omgezet. Op die manier ontvangen de werknemers een hoger netto voordeel, terwijl ook de onderneming een besparing realiseert (onder meer doordat op een resultaatsbonus geen vakantiegeld verschuldigd is).

Bron: Claeys & Engels Newsflash

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen