< Terug naar overzicht

Rekruteren kan niet meer zonder sociale media

Jongeren en studenten negeren werkgevers zonder online-netwerk en vacaturesites. Via sociale media oriënteren zij zich op de achtergrond van bedrijven, terwijl vacaturesites worden geraadpleegd voor de daadwerkelijke vacatures.

Dit blijkt uit het Trendrapport 2011 van ASA Student (bemiddelaar van studenten) en Ad Rem Young Professionals (specialist in werving & selectie van Young Professionals).

Internet is helemaal verweven de leefomgeving van de Young Professional 2.0, zowel privé als zakelijk. Jongeren gebruiken sociale media voor hun 'personal branding' en een toenemend aantal jongeren heeft een eigen website of blog om het merk `ik` extra glans te geven.

Jonge professionals hebben tijdens hun studie continu via internet gecommuniceerd en kennis en informatie gedeeld. Internet vormt ook de basis voor hun zoektocht naar een baan. Voor organisaties is het daarom ook belangrijk om te investeren in `netwerkdenken`. Zichtbaarheid op diverse platforms en podia en actief contact met de starter is essentieel.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen