< Terug naar overzicht

Rekruteer beter: richt zelf vereniging van uw oud-personeelsleden op

Nederlands onderzoek toont aan dat netwerken van ex-werknemers veel werving- en selectiekosten kunnen besparen.

Meer dan de helft van de Nederlanders onderhoudt contact met oud-collega’s. Hogeropgeleiden blijken meer contact te onderhouden met oud-collega’s dan lageropgeleiden. Dit blijkt uit onderzoek in Nederland van Intelligence Group.

De resultaten tonen aan dat alumni-netwerken veel kansen bieden voor ‘via-via’-werving. Het netwerk van een organisatie is immers nog steeds het meest krachtige wervingsinstrument dat een werkgever heeft. Niet alleen huidige medewerkers zijn daarvoor van belang, maar juist ook oud-medewerkers. Zij kunnen terugkeren, maar kunnen ook ambassadeurs voor de organisatie worden. In de werving van nieuwe mensen worden deze netwerken ook steeds belangrijker. ‘Via-via’-contacten zouden leiden tot betere kandidaten die sneller in de bedrijfscultuur worden opgenomen en beter presteren.

“Dat talentvolle mensen het bedrijf verlaten, is een feit. Daar kan men zich als baas tegen verzetten, maar die strijd wint u niet. Het is beter te accepteert dat mensen weggaan en dit tot een onderdeel van je beleid maken”, aldus de onderzoekers. Ze raden u aan een rol te spelen in het contact tussen oud-collega’s. Door een eigen alumni-netwerk op te richten, bespaart u veel werving- en selectiekosten en zal u nieuwe zakenrelaties opbouwen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen