< Terug naar overzicht

Reistijd heeft invloed op tevredenheid

Iets minder dan de helft van werknemers vindt dat de dagelijkse reistijd een grote invloed heeft op hun jobtevredenheid. 15 procent is bereid van baan te veranderen wanneer dit minder reistijd oplevert. Sommige melden zich zelfs ziek wanneer de gedachte aan het woon-werkverkeer hen te veel wordt.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van The Workforce Institute, een denktank van Kronos. Vier procent van de ondervraagden zegt zich wel eens ziek te hebben gemeld om onder de dagelijkse reis naar het werk uit te komen. In de VS komt dat neer op vijf miljoen mensen.

Bijna alle ondervraagden hadden hun eigen ‘ergste reis ooit’- verhaal. Zeven procent had er tijdens deze reis vijf uur of langer over gedaan om op het werk of juist weer thuis te komen. Onder normale omstandigheden doet een derde van de ondervraagden er tussen een half uur en een uur over om heen en terug naar het werk te gaan. 16 procent is daar elke dag tussen de één en twee uur aan kwijt.

Het merendeel van de respondenten (83 procent) rijdt alleen naar het werk, slechts negen procent doet aan carpooling. Meer dan 80 procent heeft niet de mogelijkheid om thuis te werken. Als dat wel zou kunnen, zegt 27 procent dat ze productiever zouden zijn.

Wat zouden medewerkers doen als ze minder tijd besteden aan het woon-werkverkeer? De helft zegt de vrijgekomen tijd te gebruiken om meer te slapen. Een derde zou meer tijd met de familie doorbrengen en iets meer dan een kwart zou meer sporten.

Bron: Reuters

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen