< Terug naar overzicht

Reclamecampagne loopbaanbegeleiding van start

Vlaams Minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) en het ESF-agentschap hebben een korte reclamecampagne over loopbaanbegeleiding gelanceerd. De campagne is er voor iedereen die één jaar of langer werkt en uitgekeken is op zijn of haar job, of er gewoon vragen bij heeft.

De reclamecampagne loopt twee weken op verschillende radiostations en in enkele tijdschriften. Minister van Werk Frank Vandenbroucke lanceert de campagne in het kader van zijn werkgelegenheidsbeleid: “De ondersteuning van mensen in hun loopbaan groeit met de dag aan belang. We moeten er als overheid mee voor proberen te zorgen dat mensen zich goed voelen in hun job, dat ze voldoende ruimte voelen en zien om door te groeien, een nieuwe uitdaging aan te gaan. Loopbanen lopen anders dan vroeger, omdat de arbeidsmarkt dit vraagt, maar ook omdat mensen zelf in hun leven met complexere situaties te maken hebben en de opties divers zijn. Daarom investeert de Vlaamse overheid sinds 2005 in loopbaanbegeleiding.”

Ondertussen lieten al 11.476 Vlamingen zich begeleiden. “Dat resulteert niet steeds in een nieuwe job”, zegt Vandenbroucke. “Vaak zien mensen dankzij de begeleiding weer de uitdaging in hun eigen job. Een goede zaak voor hen, maar natuurlijk ook voor hun werkgever.”

Ook wie zich laat begeleiden varieert. Sommige mensen vinden hun werk een sleur geworden of willen een nieuwe uitdaging, anderen hebben dan weer moeite met het tempo of de combinatie tussen werk en gezin. Vandenbroucke: “Voor deze mensen lanceren we deze campagne. Iedereen kan zich, zodra hij of zij een jaar of langer werkt, gedurende minstens zes uur laten begeleiden bij een heroriëntering binnen of buiten zijn of haar job.” Dit laatste mag toch wel benadrukt worden: deze loopbaanbegeleiding kost niets. Elke Vlaming die langer dan een jaar aan de slag is heeft hier om de zes jaar recht op. Ook zelfstandigen kunnen van deze service gebruik maken.

U kunt vanaf vandaag terecht op de website www.mijnloopbaanbegeleiding.be. U vindt er meer informatie, samen met enkele getuigenissen van mensen die al loopbaanbegeleiding gekregen hebben. Neem deel aan de test op deze website en na 18 vragen krijgt u een aanduiding of loopbaanbegeleiding iets voor u is. Wie nog twijfelt, kan eerst nog een infosessie bijwonen in één van de loopbaancentra.

U kunt ook info opvragen via sms. Stuur een sms met uw postcode naar het nummer 3518. U krijgt dan onmiddellijk enkele telefoonnummers uit uw regio waar u terecht kunt voor meer informatie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen