< Terug naar overzicht

Rechterlijk bevelschrift om bedrijfsblokkade te breken (nog) niet gebruikt

Er schuilen steeds meer merkwaardige zaken in het sociaal conflict bij AB InBev. Een rechterlijk bevelschrift om de poorten vrij te maken, bijvoorbeeld, wordt (voorlopig) niet gebruikt.

In de jongste mededelingen van AB InBev (op maandag 18 januari) over het sociaal conflict is geen woord, zelfs geen komma terug te vinden over het rechterlijk bevelschrift dat de gigant donderdagavond al in handen kreeg om de blokkades op te heffen.
Woordvoerster Karen Couck hield de lippen al even gesloten. Ze wilde wel het volgend ekwijt aan De Tijd: "Het is niet opportuun daar nu over uit te wijden. We hebben van in het begin gezegd dat we de voorkeur geven aan sociale dialoog. Maar we hebben ook steeds gezegd dat we niet uitsluiten dat we de acties laten breken. Maar dat is nu niet aan de orde."
De directie wil de herstructurering met de vele ontslagen absoluut laten doorgaan. Ze wijst er wel op dat het aantal effectieve ontslagen in de brouwerijen al bij al vrij beperkt zal blijven. Interne overplaatsingen en het alweer opduikende brugpensioen zouden daarvoor moeten zorgen.

Bron: De Tijd

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen