< Terug naar overzicht

Projectsourcingbureaus zoeken kandidaten

Hoewel de jobs van sommige gekwalificeerde werknemers op de helling staan en anderen hun werk verliezen, blijft de sector projectsourcing kampen met grote moeilijkheden om werknemers te vinden die nodig zijn voor het uitvoeren van projecten.

De bedrijven actief binnen de sector projectsourcing, waarvan de activiteit erin bestaat hun gespecialiseerde werknemers in te zetten voor projecten of delen van projecten, al dan niet op locatie van hun klanten, zijn op zoek naar gekwalificeerde werknemers, gespecialiseerd in verschillende domeinen.

Paradox


De sector stelt nochtans vast dat er in een aantal sectoren werknemers met de nodige kwalificaties hun werk kwijtraken of bedreigd weten. Anderzijds stellen ze vast dat heel wat oudere werknemers (vijftigplussers) moeilijk nog opnieuw aan het werk geraken, terwijl ze in de sector projectsourcing aan de slag zouden kunnen.
Deze paradox is gedeeltelijk te verklaren door het feit dat de sector in België nog weinig bekend is, hoewel er verschillende ondernemingen al meer dan dertig jaar actief zijn in ons land.

Promotiecampagne


Om dit te verhelpen, wil Federgon Projectsourcing de aandacht vestigen op de kansen en mogelijkheden die de sector te bieden heeft. Daarom wordt binnenkort bij de verschillende universiteiten en hogescholen een promotiecampagne opgestart bestemd voor jonge afgestudeerden.
De sector zal ook de bemiddelingsdiensten sensibiliseren en hen wijzen op de werkaanbiedingen en de profielen waar de bedrijven naar op zoek zijn, opdat deze aan ontslagen werknemers zouden worden meegedeeld.

Federgon Projectsourcing


Federgon Projectsourcing is de federatie van de bedrijven die hun gespecialiseerde werknemers inzetten voor projecten of delen van projecten bij andere bedrijven, hun klanten. De sector was oorspronkelijk toegespitst op technische projecten en informatica, maar de trend naar diversificatie, namelijk projectwerk in sectoren als finance, legal, office, HR, marketing en dergelijke, wordt steeds duidelijker.
De federatie telt 40 aangesloten bedrijven, 432 interne medewerkers en zet jaarlijks 4486 specialisten in voor projectwerk.

Meer info op www.federgon.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen