< Terug naar overzicht

Preventie doet arbeidsongevallen studenten dalen

Het aantal arbeidsongevallen onder studenten neemt sterk af en ze zijn minder ernstig. Dat gaat althans op voor de studenten-uitzendkrachten van Adecco. Het uitzendbureau voerde dan ook een gerichte preventiecampagne. De ‘Europese week van de veiligheid en gezondheid’ is met deze cijfers goed ingezet.

In vergelijking met 2004 daalde bij Adecco het aantal werkongevallen met studenten met liefst 25%. De ernst van de ongevallen nam ook af: het aantal dagen afwezigheid na een ongeval zakte met 15%. "We organiseren speciale opleidingssessies voor studenten, we maken onthaaldocumenten op en voeren sensibilisatieacties", zegt Alain Termote, veiligheidsadviseur-manager van Adecco België. Ook voor andere uitzendkrachten zijn er initiatieven. Zo tekenen Adecco, het bedrijf van tewerkstelling en de uitzendkracht een veiligheidscharter en kunnen de interim-arbeiders via een groen telefoonnummer melden wanneer veiligheidsafspraken niet worden nageleefd. Voor tal van werknemers zijn er specifieke opleidingen en er is een nauwe opvolging en een evaluatie na de opdracht van de uitzendkracht. De meeste Adecco-kantoren bezitten een VCU- of Veiligheidschecklist-certificaat.

Toch is Adecco bijzonder tevreden dat juist bij de studenten het aantal ongevallen gemiddeld lager ligt. Termote: "Studenten werken voor een korte periode en voor een bepaalde werkgever. We kunnen daarom de acties nog gerichter uitvoeren. Het verband met de campagne is groter en we zijn dus blij dat dit zich weerspiegelt in de resultaten." Die resultaten zijn welgekomen bij de start van de 'Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk', een initiatief van het gelijknamige Europese Agentschap, die loopt van maandag 24 tot vrijdag 28 oktober.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen