< Terug naar overzicht

Prevemed neemt Waals Bewel over

De externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Prevemed nam zijn Waalse sectorgenoot Bewel over. De tandem Prevemed-Bewel vzw wordt zodoende een dienstverlener met 8500 aangesloten leden die samen ongeveer 89.000 werknemers tellen.


In 1999 fuseerden de arbeidsgeneeskundige diensten Medibo, Mediwest en Medinoord) tot de externe dienst voor preventie en bescherming Prevemed. Er werd een afdeling risicobeheersing opgericht om te voldoen aan de Welzijnswet die op 1 januari 2000 in voege trad. Het was de start van een breed gamma gespecialiseerde diensten. Tevens werkte Prevemed aan een nationale spreiding van zijn aanwezigheid. De overname van Bewel past in dit kader. Deze externe dienst is erkend in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Braine L'Alleud en Charleroi.


Het klantenbestand van Prevemed stijgt door de overname van 5000 leden-werkgevers met 52.000 werknemers tot 8500 leden met 89.000 werknemers. De groep Prevemed-Bewel zal een omzet behalen van ruim 8 miljoen euro (cijfers 2002) en ongeveer 100 personeelsleden tellen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen