< Terug naar overzicht

Prestaties bepalen almaar vaker salarisverhoging

Bedrijven reserveren volgend jaar een groter beloningsbudget, maar dat is enkel bestemd voor medewerkers die het meeste rendement opleveren voor de organisatie.

Dat blijkt uit onderzoek bij 412 senior HR-specialisten door HR-dienstverlener Mercer. Opmerkelijk is dat twaalf procent van de ondervraagden zegt dat bij hun organisatie een kwart van de medewerkers geen salarisverhoging zal krijgen, omdat de prestaties achterblijven. Bij de helft van de bedrijven krijgt slechts 5 procent van de medewerkers er niets bij.

De helft van de HR-specialisten meldt dat er volgend jaar evenveel beloningsbudget is voor high performers als in 2011, 44 procent zegt meer budget voor hen te reserveren, terwijl slechts 5 procent aangeeft minder te besteden aan de beste werknemers.

Algemene loonstijgingen blijven weliswaar bestaan, maar bedrijven zoeken naar manieren om te differentiëren. Daarom wordt loonsverhoging steeds vaker gekoppeld aan prestaties. Daarbij kijken de bedrijven zowel naar directe opbrengsten als naar prestaties die de organisatie op de langere termijn voordeel kunnen opleveren.

Bron: Mercer

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen