< Terug naar overzicht

Prestatiebeoordeling: bestrijd favoritisme

In een column voor www.workforce.com geeft bedrijfs- en organisatiepsycholoog Gary Brumback nuttige tips om de strijd aan te binden met favoritisme en subjectiviteit bij de beoordeling. Nooit zult u dat gevecht helemaal winnen, maar u kunt wel de verliezen binnen redelijke perken houden.

Of u quoteringen geeft, dan wel rangschikkingen opstelt: de kritiek op prestatiebeoordelingen zal niet uit de lucht zijn. Vaak ook zal de kritiek van werknemers, managers of derden terecht zijn. Het probleem met alle beoordelingssystemen, weet Brumback, is dat ze zo gemakkelijk te vervalsen zijn en dat de verleiding om dat te doen zo groot is bij alle betrokkenen. Hij catalogiseert de courante methoden (en vooral de toepassing ervan) als een “futiele zoektocht naar de Heilige Graal van de Eerlijke Beoordeling”. Ranglijsten doen het daarbij niet beter dan persoonlijke of teamquoteringen. Nochtans betwist Brumback de noodzaak van prestatiebeoordeling op zich niet.

Hij stelt voor om te werken met een vrij beperkte set van eenvoudige vragen waarop eenduidig ja of nee geantwoord wordt. De vragen moeten bovendien betrekking hebben op concreet gedrag en resultaten. Een voorbeeld van een dergelijke vraag is: “Heeft u een of meer doelstellingen overschreden?” Deze benadering garandeert evenmin 100% eerlijkheid en betrouwbaarheid, maar zou u wel dichter bij dat doel brengen.

Vooreerst komt ja antwoorden als de controleerbare werkelijkheid nee zegt neer op ronduit liegen. Dat is psychologisch al een stuk moeilijker dan een rookgordijn optrekken. Bovendien moeten en kunnen de antwoorden bij deze vorm van beoordeling effectief gecheckt worden en moeten de spelers goed weten dat dit ook zal gebeuren. Ten slotte zijn prestaties zichtbaar voor de collega’s. Het zou dus, volgens Brumback, een soort samenzwering vereisen om de resultaten te vervalsen en dat is mogelijk maar weinig waarschijnlijk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen