< Terug naar overzicht

Premie voor wie niet staakt

Een bedrijf uit Limburg belooft een premie van 30 euro bruto aan werknemers die maandag 30 januari, op de nationale stakingsdag, komen werken.

Dat meldt de socialistische vakbond en wordt bevestigd door het bedrijf. De vakbond spreekt van intimidatie. Het bedrijf wil zo op tijd zijn orders kunnen afwerken.

Naar verluidt is de premie een succes. Volgens de directie van Veldeman Bedding is het aantal werknemers dat wil staken, gehalveerd.

De vakbond heeft het over intimidatie. “Het bedrijf spreekt in op de werknemers, die schrik hebben”, zegt Willy Mebis, secretaris bij de Algemene Centrale van ABVV in Limburg. Volgens hem kreeg de stakingsoproep aanvankelijk veel navolging.

Professor emeritus Arbeidsrecht Roger Blanpain ziet niet meteen een juridisch probleem met de premie. “Er is het recht op staking en het recht op werk, beide zijn evenwaardig. Iemand die niet werkt, krijgt van de vakbond ook een betaling”, klinkt het. De professor denkt overigens dat iemand die overtuigd is te staken, dat sowieso ook zal doen.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen