< Terug naar overzicht

Poll: zorgt thuiswerken voor minder absenteïsme?

Op donderdag 8 december 2011 wordt er massaal thuis gewerkt. Dat hopen althans de organisatoren van de Nationale Thuiswerkdag. Ze willen managers en kantoorwerkers doen nadenken over alternatieve manieren van werken en hoe ver hun organisatie staat om die mogelijk te maken. We koppelen hieraan meteen een poll over de impact van thuiswerken op het absenteïsme.

Voor de tweede keer willen AOS Studley, Getronics, Microsoft en PricewaterhouseCoopers (PwC) de werknemers en werkgevers in België overtuigen om op 8 december thuis te werken. De organisatoren roepen bedrijven en overheden op om concreet na te denken over alternatieve manieren van werken, zoals thuiswerk. Door thuis te werken, verlaagt de CO2-uitstoot van het verkeer met een paar ton, worden files korter en winnen thuiswerkers ‘quality time’ voor zichzelf en hun huisgenoten. Het gevolg: minder stress voor iedereen.

Vorig jaar registreerden zich ruim 2000 thuiswerkers. Voor de tweede editie hopen de organisatoren dat aantal ruim te overschrijden. Alleen dan kan men significante productiviteits- en milieuwinsten boeken. Organisaties als de federale overheidsdienst Sociale Zaken, IFMA en Mobistar bevestigden al hun deelname. Onder meer HR Square, Data News en Jobat zijn mediapartner.

Deelnemen?


Waar wacht u nog op? Schrijf u snel in op http://www.nationalethuiswerkdag.be. U kunt er ook deelnemen aan een wedstrijd: stuur een foto van uw werkplek op. De leukste worden door een deskundige jury met mooie prijzen beloond.

Poll


Draagt thuiswerken bij tot een vermindering van absenteïsme?

- Ja
- Neen

- Waarom denkt u dat?

Beantwoord deze vragen via de enquete-pagina op www.hrsquare.be

De resultaten van deze poll worden op de Nationale Thuiswerkdag bekendgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen