< Terug naar overzicht

Polemiek over stand-by-Polen in Nederland

Volgens de Nederlandse nieuwssite van de NOS halen enkele uitzendgroepen Polen naar Nederland om daar vooral als reservekrachten te kunnen fungeren. Daardoor geraken sommigen er nauwelijks aan het werk. De vakbonden en het ministerie bevestigen, de uitzendsector ontkent.

De Polen zouden geronseld worden met het uitzicht op heel wat uren uitzendwerk. Eens ze in Nederland zijn, worden ze echter grotendeels als handige reserve ingeschakeld. Als de bedrijven snel (zeer) tijdelijk personeel nodig hebben, staan er dan altijd wel enkele Polen klaar.

Ondertussen lopen de woonkosten van die Poolse kandidaat-uitzendkrachten op. Sommigen zouden zelfs moeten toeleggen op hun verblijf in Nederland. Dat verblijf wordt nota bene geregeld door de uitzendorganisaties die de woonruimte onder meer zouden huren in voormalige kloosters en recreatieparken.

De uitzendsector ontkent dat deze praktijk toegepast wordt. Volgens de vakbond FNV-Bondgenoten en het ministerie van Sociale Zaken bestaat het fenomeen wel degelijk. Deze kandidaat-uitzendkrachten zouden bij onze noorderburen al bekendstaan als stand-by-Polen.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen