< Terug naar overzicht

Partena garandeert ‘deugdelijk bestuur’

Het sociaal secretariaat Partena heeft zijn dienstverlening aangepast aan de vereisten van deugdelijk bestuur die in de Amerikaanse wet Sarbanes-Oxley zijn opgenomen. Die wet legt regels van transparantie op aan beursgenoteerde ondernemingen uit de Verenigde Staten, ook al vinden de activiteiten van de onderneming in het buitenland plaats. Voor haar ‘Belgische’ klanten die onder deze wet vallen, zorgt Partena dat hun loonadministratie in regel is met de Amerikaanse wet.

De wet Sarbanes-Oxley (2004) verplicht de bedrijven in kwestie om hun aandeelhouders betrouwbare en transparante financiële en boekhoudkundige gegevens te bieden. Ze plaatst de bedrijfsleiders voor hun burgerlijke en strafrechtelijke verantwoordelijkheid en bevestigt het principe van onafhankelijkheid van de externe auditors van de onderneming. Om zich aan de wet aan te passen moet een onderneming haar procedures herzien.


Door de aard van zijn activiteiten is het sociaal secretariaat Partena betrokken bij een reeks processen die rechtstreeks invloed hebben op de financiële rapportage van haar klanten, zoals de loonadministratie. Een onderneming die onderworpen is aan de wet Sarbanes-Oxley, moet kunnen aantonen dat een externe instantie die handelt op haar vraag en voor haar rekening, werkt volgens de normen van de nieuwe wet. Partena paste daarom zijn structuur en werking aan en behaalde het zogenaamde Rapport SAS 70 Type 1, het bewijs dat het zich heeft voorbereid op de wet Sarbanes-Oxley. Dit kwaliteitslabel slaat niet alleen op de administratieve en operationele taken, maar ook op de ondersteuningsprocessen. Het informatiesysteem van Partena is dus ook aangepast aan de eisen van de nieuwe wet.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen