< Terug naar overzicht

Paniek op beurzen legt rekrutering bij Bel20-bedrijven (nog) niet stil

De paniek op de financiële markten besmet de arbeidsmarkt nog niet. De Bel20-bedrijven blijven volop nieuwe medewerkers rekruteren.

Dat blijkt uit een rondvraag van Vacature bij negen grote bedrijven, waaronder vijf Bel20-bedrijven. Geen enkel bedrijf denkt aan een aanwervingsstop of aan saneren. Al waarschuwen ze wel dat de situatie snel kan keren.

Philippe Heyvaert, BASF: “Wanneer er zenuwachtigheid is op de financiële markten, heeft dat ook effect op de reële markt. We merken dat bedrijven hun voorraden en werkkapitaal heel nauwgezet in de gaten houden. Om die redenen verwachten we dat er in het najaar geen recessie of een double dip aankomt, maar wel een afkoeling. Een iets mindere economische groei dus.” BASF werft meer dan 100 mensen aan in 2011, net als vorig jaar.

Ook bij de grootbanken BNP Paribas Fortis en KBC blijft het rekruteringsbeleid ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor de andere beursgenoteerde bedrijven Telenet, Umicore en Colruyt.

Toch blijft voorzichtigheid geboden, waarschuwt Ivan Van de Cloot in Vacature magazine: “De westerse landen leven op een schuldenvulkaan. De huidige onzekerheid ondermijnt het vertrouwen van de ondernemingen en van de gezinnen. Die investeren en consumeren minder, wat onze economische groei vertraagt. Die onzekerheid heeft een impact op onze arbeidsmarkt. Er worden minder jobs gecreëerd dan normaal. Het mismanagen van deze crisis, door het schuldenprobleem voor zich uit te duwen, vernietigt jobs. Indien de huidige groeivertraging in een echte recessie zou omslaan, komt er een mechanisme van echte jobvernietiging op gang. Gelukkig grijpen de centrale banken nu in om de situatie niet te laten escaleren.”

Bron: Vacature

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen