< Terug naar overzicht

Overwegend vrouwen doen aan thuiswerk bij federale overheid

Bijna vijf procent van de medewerkers van federale overheidsdiensten werkt minstens een halve dag in de week van thuis uit. Vooral vrouwelijke medewerkers maken gebruik van de mogelijkheid om thuis te werken.

4,8 procent van de medewerkers van de federale overheidsdiensten werkt minstens een halve dag in de week van thuis uit. Meer dan 60 procent van die telewerkers zijn vrouwen. Vlaanderen is duidelijk koploper: 55,5 procent van de telewerkers komt uit Vlaanderen, 31,3 procent uit Wallonië en Brussel bengelt onderaan met 12,8 procent. Meer dan de helft van de thuiswerkers hebben een niveau A, iets meer dan 15 procent heeft een niveau B.

Medewerkers van de FOD Informatie- en Communicatietechnologie werken, met 22 op 35 werknemers of 62,86 procent, het meeste van thuis uit. Daarna komt de FOD Personeel en Organisatie, met 253 op 493 werknemers (51,32 procent), het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, met 200 op 409 werknemers (48,90 procent) en de FOD Sociale Zekerheid, met 573 op 1.173 werknemers (48,85 procent).

Medewerkers die ver wonen stappen sneller over op telewerken. De meeste telewerkers wonen op 60 à 74 km afstand van het werk.

Bron: Selor

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen