< Terug naar overzicht

Oudere werknemers hebben hekel aan opleiding en training

Volgens de HR-afdeling reageert tweederde van de oudere werknemers weinig enthousiast op opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s. Ze zijn minder leergierig dan de jongere collega’s. Individuele coaching kan soelaas bieden.

De bevindingen staan te lezen in de Learn to Work-studie van het opleidingsbureau Thales Training & Consultancy (TT&C) dat 100 HR-professionals van grote Britse bedrijven ondervroeg over het thema opleiding en vorming. De HR-afdelingen zijn blijkens deze studie ook de mening toegedaan dat niet meer dan 43% van de managers de vaardigheden die ze tijdens een cursus aanleren effectief in de praktijk omzetten.


Uit een rapport van het Chartered Institute for Personnel and Development (CIPD) blijkt dat er in het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk 95.000 mannelijke werknemers boven 65 jaar en vrouwelijke werknemers boven 60 jaar zijn bijgekomen. Rachel Kay, business development manager bij Thales, acht het dan ook hoog tijd dat de opleidingswereld zijn aanbod afstemt op deze oudere generatie medewerkers. Ze oordeelt dat individuele coaching de beste manier is om deze ervaren krachten te begeleiden. HR heeft ook de taak de werknemers al op jongere leeftijd met opleiding vertrouwd te maken, stelt Kay.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen