< Terug naar overzicht

Oudere werknemer heeft meer recuperatie nodig

Oudere werknemers hebben meer pauzes nodig om te vermijden dat ze vervroegd uit de arbeidswereld stappen.

Het risico op onvoldoende recuperatie ligt bij 45-plussers 56% hoger dan bij jongere werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van Securex dat de Artsenkrant kon inkijken.

Oudere werknemers hebben dus meer pauze nodig.

Volgens de onderzoekers kan de tendens om werknemers langer aan het werk te houden alleen maar succesvol zijn als die werknemers in goede gezondheid blijven. Er moet meer rekening gehouden worden met hun hogere herstelbehoefte. Wie niet voldoende herstelt gedurende een langere periode, accumuleert zijn vermoeidheid en raakt bijgevolg sneller uitgeblust. Bovendien blijkt de herstelbehoefte een goede voorspeller te zijn van gezondheidsklachten en absenteïsme.

Men kan aan de herstelbehoefte voldoen door onder meer de werkdruk te verminderen en deeltijds werk voor oudere werknemers te bevorderen.


(Bron: Belga)


Op het seminarie ‘Actief 50+’ van de VDAB en HR Square leert u alles over werken met oudere medewerkers. U krijgt een overzicht van de wettelijke stimuli voor langer werken, bedrijfleiders getuigen dat op goed werk geen leeftijd staat en dat 50-plussers echt dynamiek brengen in hun onderneming. Meer info: http://vdab.be/communicatie/Seminarie/sem50plus.html

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen