< Terug naar overzicht

Oudere medewerkers verliezen geen creativiteit

Oudere werknemers boeten niet aan creativiteit in. Wel belangrijk is iemands persoonlijkheid. De werknemer moet openstaan voor (nieuwe) ervaringen. Dat wijst nieuw Nederlands universitair onderzoek uit.

Het effect van leeftijd op de creativiteit van werknemers: dat is het onderwerp van onderzoek van Elske van Erp aan de Universiteit Maastricht (UM). Van Erp ging uit van de vraag hoe vernieuwend en creatief een bedrijf kan zijn waarbij het personeelsbestand aan het vergrijzen is.
De onderzoekster nam aspecten als het verouderen van vaardigheden mee op, maar ook de mate van aanpassingsvermogen of flexibiliteit. Ze keek ook naar wat de factoren persoonlijkheid en werkomgeving voor effect hebben op de creativiteit.

Intern onderzoek


Omdat er eerder geen onderzoek gedaan was waarbij aspecten als leeftijd, persoonlijkheid, omgeving, effecten van leeftijd en creativiteit werden meegenomen, heeft Van Erp zelf een onderzoek uitgevoerd bij drie afdelingen van de Universiteit Maastricht. Uit de resultaten blijkt dat leeftijd en persoonlijkheid ('openness to experience') een positief effect hebben op de creativiteit.

Leeftijd


Hoe ouder mensen worden, hoe creatiever zij zichzelf inschatten. Dit zou kunnen worden verklaard door het feit dat creativiteit niet afhankelijk is van het verouderen van vaardigheden en andere cognitieve processen, maar dat het afhankelijk is van de mate van expertise.
Of: hoe meer iemand is gespecialiseerd in een bepaalde taak of op een bepaald vakgebied, des te gemakkelijker hij of zij buiten de bestaande kaders om denkt.

Werkomgeving en persoonlijkheid


Wanneer men de omgeving niet als zeer dynamisch ervaart, dan is aanpassen aan de omgeving ook niet van toepassing en zullen vaardigheden ook niet dusdanig veranderen. Persoonlijkheid daarentegen, kan gezien worden als een constante variabele die niet veranderd met de jaren. Maar personen die meer open staan voor nieuwe ervaringen blijken zichzelf creatiever in te schatten.
De mate van aanpassingsvermogen lijkt een belangrijke rol te spelen in het proces van creativiteit, maar is niet direct afhankelijk van leeftijd. Creativiteit blijkt onafhankelijk te zijn van de mate van verouderde vaardigheden (‘skills obsolescence’), geslacht en scholing.
Conclusie: geen van deze drie factoren invloed hebben op de creativiteit van medewerkers.

Wat is de ideale werkomgeving?


Tot slot blijkt uit dit onderzoek dat een creatieve werkomgeving alleen zo wordt ervaren door mensen die zeer ‘open to experience’ zijn. Bovendien heeft dergelijke omgeving in het algemeen een negatief effect op de creativiteit. Dit omdat de perceptie van creativiteit en omgeving relatief is. Personen die open staan voor nieuwe dingen kunnen de omgeving sneller als een obstakel zien.
Het kan ook dat creatieve personen zichzelf onderschatten, omdat zij zien hoe creatief of stimulerend de omgeving is en zichzelf daardoor lager in schatten.

Les voor HR


In dit onderzoek is aangetoond dat leeftijd geen negatief effect heeft op de creativiteit, wat voordelig kan zijn met de huidige vergrijzing. Daarnaast is het van belang voor HR-managers om in te zien dat het veel belangrijker is om te kijken naar de medewerkers die je hebt en gaat aannemen, dan het vormen van de perfecte omgeving, omdat de perceptie van de omgeving afhankelijk is van het type persoon.
Daarnaast heeft ook hoge scholing geen voorkeur wanneer bedrijven creatiever willen worden.
Van Erp besluit: “Het zal voor bedrijven en instellingen altijd van belang zijn om creativiteit te bevorderen. Daarom is het van belang om de juiste match te vinden tussen de toekomstplannen en strategieën van het bedrijf, het huidige personeelsbestand en de veranderingen in de arbeidsmarkt.”

Bron: Maastricht University

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen