< Terug naar overzicht

Opnieuw goede maand voor uitzendarbeid

Maart was opnieuw een goede maand voor de uitzendsector. Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid steeg met 1,22 procent ten opzichte van februari.

Dat blijkt uit cijfers die sectorfederatie Federgon vrijdag bekendmaakte. Vooral het arbeiderssegment ging er sterk op vooruit (+ 1,57 procent). Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid bij bedienden groeide licht (+ 0,66 procent).

De uitzendactiviteit ligt 17,17 procent hoger dan in maart vorig jaar. Ook hier is herstel groter bij arbeiders (+ 22,95 procent) dan bij bedienden (+ 9,17 procent). De uitzendactiviteit groeit in alle regio’s: + 12,3 procent in Brussel, + 19,9 procent in Vlaanderen en 12,2 procent in Wallonië.

In alle regio’s is het herstel vooral toe te schrijven aan een stijging van het aantal gepresteerde uitzenduren in het arbeiderssegment. Dat is logisch omdat de impact van crisis bij de arbeiders groter was.

De Federgon-index komt nu uit op 240,17 punten. Dat is 66,7 punten hoger dan het dieptepunt in mei 2009, maar nog altijd 28,4 punten onder het hoogtepunt van maart 2008.

Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen