< Terug naar overzicht

Opleidingsbudget blijft intact

In een onderzoek van een Nederlands opleidingsbureau geeft zestig procent van de organisaties aan volgend jaar evenveel uit te geven aan opleidingen als dit jaar. Goed gezien, want zolang de crisis duurt, verkiezen werknemers opleiding boven loonsverhoging.

Het Nederlandse opleidings- en trainingsbureau Van Harte & Lingsma deed onderzoek bij ruim 600 leidinggevenden. Het bureau concludeert dat de overgrote meerderheid van de leidinggevenden absoluut niet wil bezuinigen op de ontwikkeling van personeel.
Als er komend jaar in de arbeidsvoorwaarden wordt gesneden, sneuvelen achtereenvolgens de bonus, de winstdeling en de auto van de zaak. Als het aan leidinggevenden ligt, blijft het opleidingsbudget vooralsnog buiten schot. Belangrijke nuance: bijna een derde van de bedrijven heeft nog geen begroting voor 2010 gemaakt.

Nauwelijks verhogingen


Toch lijken de opleidingsbudgetten wel een beetje te lijden te hebben onder de financiële crisis. Zo verhoogde in 2008 nog 14,7 procent van de bedrijven de opleidingsbudgetten, terwijl dat dit jaar nog maar 5,7 procent is. De onderzoekers stippen aan dat niet enkel de crisis en de noodzakelijke bezuinigingen deze budgetten beïnvloeden.
Steeds meer bedrijven laten werknemers zelf invloed uitoefenen op de keuzes in het loonpakket. Dan rijst de vraagt of medewerkers een investering in zichzelf als ‘extraatje’ zien, zoals een gsm van de zaak, of als cruciaal onderdeel van de eigen ontwikkeling en de eigen loopbaan.

Verschillen


Uit het onderzoek blijkt ook dat er nogal wat verschillen bestaan tussen organisaties. Zo geven bijna twee op de drie ondervraagde managers aan dat er door de crisis voldoende tijd is voor bijscholing. Maar daartegenover staan dan weer andere bedrijven waar werknemers zoveel extra tandjes moeten bijzetten, dat de opleidingsbudgetten niet kunnen worden opgemaakt.

Opleiding versus salaris


Uit een ander onderzoek, van carrièresite Stepstone, blijkt dat bijna negen op de tien Europeanen nu liever een opleiding of training volgt in plaats van een loonsverhoging te krijgen. Voorwaarde is wel dat de crisis aanhoudt, want zodra die over is, willen ze het liefst weer over extra salaris praten.
Slechts 13 procent van de respondenten geeft aan dat er niet over te praten valt en dat ze nu, crisis of niet, gewoon meer salaris willen.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen