< Terug naar overzicht

Opleidingcheques in Vlaanderen definitief van start

Vanaf vandaag kunnen alle werknemers in Vlaanderen opleidingcheques bestellen via de VDAB of de werkwinkels. Op ongeveer twee uur tijd kwamen er 463 aanvragen binnen, zo stelde de VDAB vast.

Alle werknemers uit Vlaanderen en het Brusselse Gewest komen in aanmerking voor de opleidingscheques. Ze kunnen maximaal voor 250 euro per persoon en per kalenderjaar aankopen. De werknemer komt zelf tussen voor 50% van de opleidingskosten. Met de opleidingscheques kunnen de werknemers terecht bij alle opleidingsverstrekkers die erkend zijn door de Vlaamse overheid. De werknemers kunnen de cheques aanwenden om de rechtstreekse opleidingskosten (inschrijvingsgeld, cursusmateriaal enz.) en/of loopbaanbegeleidingkosten te betalen. De cheques kunnen - al dan niet on line - besteld worden via de meer dan 100 lokale werkwinkels en de VDAB.
De Vlaamse minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt wil met deze cheques werknemers de kans geven zich beter te ontplooien en een opleiding te kiezen die aan hun interesses beantwoordt. Een werknemer kan voortaan, los van zijn werkgever, zelf op zoek gaan naar een opleiding die het best past.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen