< Terug naar overzicht

Opleidingcheques: 12.000 besteld op één week

De opleidingscheques voor werknemers zijn een succes. Op één week werden er bijna 12.000 besteld. Daarenboven ontving het VDAB call-center tot 3000 oproepen per dag. Om alle aanvragen te kunnen verwerken worden vier extra medewerkers ingezet.

Door de grote vraag duurt het twee weken vooraleer de opleidingcheques bij de aanvragers terechtkomen. Daarom besliste Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt dat de werknemers hun deel van de VDAB-opleidingen pas moeten betalen op het moment dat ze de opleidingcheques in handen krijgen. Hij roept de andere opleidingsverstrekkers op om dezelfde procedure te volgen. De opleidingscheques voor werknemers kwamen in voege op 1 september. Ze kunnen besteld worden via het call-center van de VDAB (070 34 50 00), de website van de VDAB (www.vdab.be) of de meer dan 100 lokale werkwinkels.
Alle werknemers van Vlaanderen en het Brusselse Gewest komen in aanmerking voor de cheques. De maximaal aan te kopen waarde is 250 euro per persoon en per kalenderjaar. De werknemer betaalt zelf 50% van de opleidingskosten. Met de opleidingscheques kunnen de werknemers terecht bij alle opleidingsverstrekkers die erkend zijn door de Vlaamse overheid. Ze kunnen de cheques aanwenden om de rechtstreekse opleidingskosten en/of loopbaanbegeleidingkosten te betalen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen