< Terug naar overzicht

Openbare sector en spoor staken donderdag 22 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op donderdag 22 december 2011 een algemene staking in de hele openbare sector.

Volgens Chris Reniers van de socialistische overheidsvakbond ACOD zal de staking zeer zichtbaar zijn en goed opgevolgd worden, ook al is drie dagen erg kort om de actie te plannen.

“De minister wil de teksten absoluut laten stemmen in het parlement nu donderdag. Het misprijzen ten opzichte van de openbare sector en het ganse sociaal overleg is groot”, klinkt het in een mededeling van de bonden.

“De voorgestelde maatregelen zijn voor ons onaanvaardbaar. Onze mensen worden beroofd van een aantal rechten zonder dat er van redelijke overgangsmaatregelen sprake is. Minister Van Quickenborne laat ons geen keuze. Hoewel wij bereid waren tot overleg, wil de minister daar niet op ingaan”, besluit het persbericht.

Het gaat om een algemene staking die voor alle takken van de overheidsdiensten geldt.

Bij het spoor loopt een stakingsaanzegging voor een actie tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 22.00 uur. Woensdag overlegt de regering met de vakbonden en de werkgevers over de regeringsmaatregelen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen