< Terug naar overzicht

Op afstand werken een recht, geen privilege

Zeven op de tien werknemers gebruiken minstens één privétoestel om te werken, hoewel dit bij ruim de helft van de werkgevers officieel niet is toegestaan. Bovendien beschouwt een vijfde van de Belgische werknemers op afstand werken als een recht. En dit komt hun productiviteit ten goede.

71 procent van de Belgische werknemers gebruikt een privétoestel voor professionele doeleinden. Een op vijf gebruikt er zelfs al twee. Dat is een van de bevindingen uit een enquête van Cisco onder ruim 1000 eindgebruikers en ICT-verantwoordelijken van 22 jaar en ouder in België, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Een vijfde (21 procent) van de Belgische werknemers meent dat de mogelijkheid om op afstand te werken een recht is, geen privilege. Dat percentage is hoger dan het gemiddelde in de onderzochte landen (17 procent). Van de werknemers die nu al op afstand kunnen werken, geeft bijna de helft (43 procent) aan dat ze dagelijks een uur extra productief zijn, terwijl 38 procent zelfs twee tot drie uur meer werkt.

Veel Belgische ondernemingen zijn momenteel bezig hun organisatie zo in te richten, dat de werknemers met hun eigen apparaten mobiel op andere locaties kunnen werken: 35 procent van de ICT-verantwoordelijken geeft aan dat hier actief aan wordt gewerkt, wat beantwoordt aan het gemiddelde van de vijf landen. Als we kijken naar het aantal organisaties dat daarmee al helemaal klaar is, lopen Noorwegen en Denemarken duidelijk voorop in Noord-Europa.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen