< Terug naar overzicht

Ook SAP stort zich op e-government

De software-ontwikkelaar SAP kondigde vandaag een vernieuwde, geautomatiseerde RSZ-kwartaalaangifte aan. In het kader van het e-government en de administratieve vereenvoudiging zal de kwartaalaangifte binnenkort via het internet ingediend moeten worden.

De klanten van SAP zullen een gratis softwaremodule kunnen installeren die de aangifte autonoom aanmaakt en na verificatie doorstuurt. De gegevens van startende en vertrekkende werknemers en andere administratieve wijzigingen worden nu al door de software automatisch aan de Sociale Zekerheid doorgegeven in het kader van Dimona.
Met dit initiatief treedt SAP uitdrukkelijk in het strijdperk tegen de sociale secretariaten (zie ook bericht "Nieuwe portaalsite voor sociaal management").
René Zigterman, de HR-solutions manager van SAP België wint er geen doekjes om en pleit voor eigen salarisbeheer (uiteraard met zijn software): "Zo heeft men een volledig
overzicht op alle RSZ-kortingen en kan men precies zien welke kortingen welke besparingen opleveren. Vooral bij bedrijven waar het personeel als een succesfactor wordt gezien, is een beweging op gang om de personeelsadministratie, belonings- en ontwikkelingspolitiek te integreren met een salarisverwerkingsmodule. Eigen salarisbeheer is goedkoper."

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen