< Terug naar overzicht

Ontwerp van loonakkoord in de bouwsector, stakingsaanzegging in bewakingssector

Vakbonden en werkgevers hebben een ontwerp van sectoraal akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden 2011-2012 voor de 180.000 arbeiders uit de bouw. In de bewakingssector zijn de sociale onderhandelingen afgesprongen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakings en actie-aanzegging ingediend.

Na twee maanden van harde onderhandelingen is er een ontwerp van loonakkoord in de bouwsector. In een gemeenschappelijk pamflet van de vakbonden staat onder meer dat de bouwvakkers kunnen rekenen op een loonsverhoging van 0,3 procent begin 2012, dat de mobiliteitsvergoeding verhoogd wordt en dat er ‘geen bijkomende flexibiliteit’ gevraagd wordt.

De komende dagen leggen de vakbonden het akkoord voor aan hun achterban. Aan werkgeverszijde werd de tekst al gevalideerd door kmo-federatie Bouwunie. De Confederatie Bouw velt woensdag een oordeel.

In de bewakingssector zijn de sociale onderhandelingen dan weer afgesprongen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend.

In een persbericht wijten de vakbonden het mislukken van de onderhandelingen aan, we citeren, "de arrogante en provocerende houding van de werkgevers." De komende weken worden er "acties en stakingen" georganiseerd "bij de klanten van de bewakingsondernemingen.". Zonder sociale vooruitgang is er geen sociale vrede mogelijk, klinkt het.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen