< Terug naar overzicht

Ontslagrecht in België (5): ACLVB noemt voorstel Claeys & Engels niet sociaal

Het nieuwe ontslagsysteem dat de specialisten van Claeys & Engels voorstellen, kan bezwaarlijk sociaal genoemd worden als opzegvergoedingen vrijgesteld worden van belastingen en sociale bijdragen. Dixit de liberale vakbond ACLVB.

Dat de motiveringsplicht bij ontslag in één adem genoemd wordt samen met de opzegvergoedingen en –termijnen, vindt ACLVB dan weer verdienstelijk.

“De harmonisering van het statuut arbeiders en bedienden is veel meer dan een opzegverhaal. Alle probleemstellingen betreffende verschillen tussen arbeiders en bedienden moeten worden aangepakt en opgelost”, aldus de liberale vakbond.

“Naast het onrechtvaardige onderscheid tussen arbeiders en bedienden, valt het Belgische ontslagrecht nog op een ander punt uit de toon. In tegenstelling tot andere landen, kent België geen veralgemeende, formele motiveringsplicht voor het ontslag bij alle werknemers. Deze lacune kan in ons Belgisch rechtsysteem leiden tot misbruik.” Op dat punt scoort het voorstel van advocatenkantoor Claeys & Engels dus wel bij de liberale vakbond.

Precies door het ontbreken van de motiveringsplicht blijft de liberale vakbond onder meer de ratificatie door België van de IAO-Conventie nr. 158 (conventie betreffende het ontslag) eisen.

Bron: ACLVB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen