< Terug naar overzicht

Ontevreden werknemers wachten voor vertrek op betere tijden

Bijna 35 procent van de werknemers blijft bij zijn huidige werkgever omdat er door de economische moeilijke tijden geen andere mogelijkheden gevonden worden. De medewerkers wachten op betere tijden en nieuwe kansen. Ze zullen wel vertrekken, vroeg of (waarschijnlijk dus) laat.

Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Blessing White. De onderzoekers waarschuwen bedrijven dan ook dat zij zich bewust moeten zijn dat in de toekomst waardevolle medewerkers verloren dreigen te gaan. “Om dit tegen te houden, moeten organisaties een cultuur van engagement opbouwen en meer interactiviteit met de medewerkers creëren.”

Toch is er ook goed nieuws. Hoewel enkele ontevreden medewerkers betere tijden afwachten, is er een groot gedeelte van de werknemers dat zegt bij zijn huidig bedrijf te willen blijven, omdat ze voldoening halen uit hun werk.

Het onderzoek toont verder een sterke relatie tussen engagement en leeftijd. Oudere werknemers en leidinggevenden blijken een sterkere band te voelen met de onderneming. “Personeelsleden die al langer bij het bedrijf aan het werk zijn, staan vaak ook dichter bij de bedrijfstop, waardoor ze een groter engagement hebben aangekweekt”, verklaren de onderzoekers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen