< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod stijgt opnieuw

Het Belgische online-vacatureaanbod stijgt deze maand met 2 procent op jaarbasis. Voor het eerst sinds augustus 2011 steeg het online-aanbod op jaarbasis. De heropleving is vooral toe te schrijven aan Wallonië. Ook op maandbasis stijgt het aantal online-vacatures.

Dat toont de Monster Employment Index van september 2012. De stijging op jaarbasis is te wijten aan een verandering in snelheid in Wallonië. Na 12 maanden van negatieve groei kent Wallonië in september als enige regio een groei in zijn online-jobaanbod (met 1 procent). Brussel gaat er met 1 procent op achteruit op jaarbasis, Vlaanderen met 2 procent.

Ook op maandbasis zet Wallonië de beste prestatie neer, met een stijging in zijn online-vacatureaanbod van 4 procent. Vlaanderen doet het ook goed met een groei van 3 procent. Brussel daarentegen kent tegenover augustus een daling van 1 procent.

Transport en logistiek grote verliezer


De drie sectoren met de meest indrukwekkende stijging zijn Opvoeding & Opleiding, Marketing, PR & Media en Sales.

De sector Opvoeding & Opleiding gaat er met 22 procent op vooruit tegenover september 2011. Ook Marketing, PR & Media gaat met rasse schreden vooruit: met 20 procent op jaarbasis. Sales kent een groei van 15 procent en stijgt daarmee voor de vijfde maand op rij.

De grootste verliezer deze maand is de sector Transport & Logistiek, die in september een verdere daling kent van 14 procent op jaarbasis. Hiermee daalt de sector voor de 17de maand op rij.

Europa


Uit de Europese Index blijkt dat Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk de Europese top vormen in vergelijking met september 2011. Duitsland kent een groei van 3 procent en het VK van 1 procent. Alle andere Europese landen in de Index kennen in september een terugval van hun online-jobaanbod.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen