< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod gedaald in september

In september kende de online-rekruteringsmarkt een lichte terugval, zowel op jaarbasis als op maandbasis.

Zo blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

Sinds september 2010 daalde de index met 4 procent. Hiermee staat hij op het laagste punt ooit in september. Bovendien kent hij ook voor het eerst in achttien maanden een daling op jaarbasis. En dat is tegen de verwachtingen in, traditioneel intensifiëren werkgevers hun rekruteringsactiviteiten na de vakantieperiode.

Het vacatureaanbod daalde in september in 17 van 21 sectoren. Online-vacatures in de financiële sector (3 procent), de publieke sector en milieu (elk met 1 procent) zijn lichtjes gestegen.

De sectoren HR (-12 procent), IT (-11 procent) en marketing & pr (-10 procent) tekenen de grootste daling op.

Op jaarbasis scoren de sectoren engineering, IT en HR het hoogst, met respectievelijk 11 procent, 10 procent en 7 procent. Milieu, architectuur & stedenbouw, transport & logistiek (-7 procent) en gezondheids- en welzijnszorg (-14 procent) zetten het zwakste resultaat neer.

Bovendien daalt het vacatureaanbod in alle regio’s. Vlaanderen tekent een daling op van 6 procent, Wallonië van 5 procent en Brussel van 7 procent. Op jaarbasis leggen de regio’s Vlaanderen (-4 procent) en Wallonië (-8 procent) een daling voor en Brussel een status-quo.

Alle Europese landen zien het online-vacatureaanbod in september dalen in vergelijking de maand voordien. Alleen Duitsland en Zweden vormen hierop een uitzondering.

In vergelijking met september vorig jaar, stijgt het jobaanbod in alle Europese landen. Grote uitzondering is België, de index daalde er met 4 procent.

Bron: Monster Employment Index

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen