< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod daalt

Het Belgische online-vacatureaanbod is in augustus gedaald met zes procent op maandbasis. Hiermee bevindt het rekruteringsniveau zich op het laagste punt sinds begin 2012. Ook op jaarbasis is het online-aanbod gedaald met zes procent.

Dat blijkt uit de recentste Monster Employment Index. De terugval doet zich voor in alle regio’s. De daling op maandbasis weerspiegelt zich in alle regio's, al kent Wallonië met een vermindering van 7 procent de grootste terugval. Brussel weet zich het best te handhaven, met een daling van 3 procent. In Vlaanderen gaat het aanbod er met 5 procent op achteruit.

Op jaarbasis zet Vlaanderen de zwakste resultaten neer, met een daling in de online-vacatures van 10 procent. Brussel kent een terugval van 9 procent, Wallonië van 8 procent.

Enkel de juridische sector en die van opvoeding & opleiding kunnen een groeicijfer voorleggen op maandbasis. De publieke sector kent een opvallende terugval, en dit zowel tegenover juli 2012 als tegenover augustus 2011.

Op jaarbasis is het vooral accounting die mooie groeicijfers kan voorleggen en dit voor de achtste maand op rij.

Uit de Europese Index blijkt dat enkel Duitsland en het Verenigd Koninkrijk deze maand een groei in hun online-vacatureaanbod kunnen voorleggen, en dit met respectievelijk 7 procent en 1 procent op jaarbasis.

Nederland kent opnieuw de grootste terugval op jaarbasis, en dit met 16 procent. Daarnaast vertoont ook Frankrijk een opvallende vermindering in zijn online-vacatureaanbod, met een verschil van 13 procent tegenover augustus 2011.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen