< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod blijft dalen op jaarbasis

Het online-vacatureaanbod ligt 12 procent lager dan een jaar geleden. Dat is meteen de grootste daling op jaarbasis van de voorbije tien maanden. In het eerste kwartaal van 2012 steeg het online-aanbod dan weer met 5 procent. In het derde en vierde kwartaal van 2011 was er telkens sprake van een daling.

Dat blijkt uit de Monster Employment Index van maart. Hiermee vertoont de index voor het eerst opnieuw een groei op kwartaalbasis, na twee kwartalen van terugval. Op lange termijn tekent zich echter nog steeds een negatieve trend af, met een jaar-op-jaar daling van 12 procent.

In HR, accounting, management & consulting steeg het online-jobaanbod met respectievelijk 7 en 8 procent op jaarbasis.

Op jaarbasis daalde het online-jobaanbod fors in de sector kunst, entertainment, sport & ontspanning (min 20 procent), de publieke sector (min 16 procent) en de transport- en logistieksector (min 14 procent). Andere opvallende dalers zijn de sectoren van horeca & toerisme en marketing, pr & media.

Het Europese online-jobaanbod blijft stabiel groeien, met in maart een stijging van 3 procent op maandbasis en 8 procent op jaarbasis. Duitsland zet opnieuw de beste prestatie neer, met een groei van 23 procent op jaarbasis. Nederland daarentegen is voor de derde maand op rij de grootste daler en dit met 20 procent op jaarbasis.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen