< Terug naar overzicht

Ondernemingen hadden weinig last van staking

Slechts weinig ondernemingen ondervonden hinder van de vakbondsactie in de openbare sector op donderdag 22 december. En als er al problemen waren, ging het vooral om medewerkers die niet of te laat op het werk geraakten. Of problemen met leveringen van goederen en diensten.

Dat blijkt uit een rondvraag van Voka en Unizo. Slechts 6 procent van de bedrijven werd getroffen door stakende werknemers. Meestal ging het om een beperkt deel van het personeel.

Slechts één op de vijf ondernemingen heeft relatief veel hinder ondervonden door de stakingsactie. Het ging dan vooral om problemen met leveringen (37 procent) en personeel dat niet of niet tijdig op het werk geraakte (22 procent).

Een derde van de bedrijven heeft wel preventief maatregelen genomen: telewerk toegestaan (11 procent), georganiseerd vervoer via speciale bussen of carpool (7 procent) en werken vanuit een ander kantoor (6 procent) komen het meeste voor.

Uit de rondvraag van Unizo blijkt dat 96 procent van de ondernemers geen begrip heeft voor de staking. De vakbonden vertegenwoordigen volgens 87 procent van hen ook niet de mening van de achterban en staken veel te snel (96 procent).

In een persmededeling laat ACOD weten dat de algemene staking in de openbare diensten een groot succes was. De leden en militanten van het gemeenschappelijk vakbondsfront hebben zich massaal achter de stakingsoproep geschaard. Het ziet daarin het bewijs dat zowel het statutair als contractueel personeel van de openbare sector erg bezorgd is over de pensioenplannen van de regering.

Bron: Voka/Unizo/ACOD

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen