< Terug naar overzicht

Ondernemersplatform Diversiteit deelt prijzen uit

Het Ondernemersplatform Diversiteit heeft zijn tweejarig bestaan bekroond met de uitreiking van de Pioniersprijs Diversiteit 2008. Transportbedrijf X-Trans en badkuipfabrikant Villeroy & Boch kwamen als winnaars uit de bus.

Het Ondernemersplatform Diversiteit is een gezamenlijk initiatief van de werkgeversorganisaties Unizo, VKW en Voka. Het werd met de steun van de Vlaamse Overheid en het Europees Sociaal Fonds (ESF) opgericht in 2006, met als doelstelling het informeren en sensibiliseren van bedrijven over diversiteit. Het actieplan voor dit jaar wordt afgesloten met de Pioniersprijs Diversiteit. Met deze prijs wil het Ondernemersplatform bedrijven belonen die diversiteit hoog in het vaandel dragen en een voorbeeldrol spelen voor andere bedrijven. Goed werk verdient immers een prijs, zeker wanneer dit andere bedrijven ertoe kan aanzetten hetzelfde te doen.

De Pioniersprijs zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt. Om ondernemers aan te zetten mee te dingen naar de prijs, lanceerde het platform een oproep. Een dertigtal Vlaamse ondernemers reageerden. Zij vulden een vragenlijst in die peilt naar hun visie op diversiteit en het gevoerde diversiteitsbeleid. De kandidaten konden de vragenlijst aanvullen met documenten die zij belangrijk achtten om hun pioniersrol op het gebied van diversiteit te onderstrepen. De ingediende dossiers werden overgedragen aan een vakkundige jury. Zij hanteerden volgende criteria: creativiteit en voorbeeldfunctie, helderheid van de visie en doelstellingen, betrokkenheid van de top/directie, cultuur- en gedragsverandering, continuïteit en samenhang.

Op basis van die criteria werden zes laureaten geselecteerd: Hando uit Koersel, Group Eribel uit Hoogstraten, Villeroy & Boch Wellness uit Roeselare, Paas Food Industries uit Maasmechelen, Etap Verlichting uit Malle en X-Trans uit Aalter. Al deze ondernemingen ontvingen een certificaat en mogen gedurende één jaar de titel Laureaat Pioniersprijs Diversiteit 2008 dragen.

Uiteindelijk schoten transportbedrijf X-Trans (in de categorie kleine bedrijven, d.w.z. minder dan 50 werknemers) en badkuipenfabrikant Villeroy & Boch (in de categorie grote bedrijven, d.w.z. meer dan 50 werknemers) de hoofdvogel af. Zij ontvingen uit handen van Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke (SP.A) een adviescheque voor personeelsbeleid, geleverd door Acerta, ADMB en SD Worx. Daarnaast kregen ze een kunstwerk van fotograaf Filip Santens.

Het Ondernemersplatform benadrukt dat alle laureaten voor andere bedrijven een voorbeeldrol vervullen op het gebied van diversiteit. Dit geldt in het bijzonder voor de Pioniers. Ze zijn er in geslaagd diversiteit volledig te integreren in hun personeelsbeleid, en dit op een creatieve en duurzame manier. Onze huidige, diverse samenleving vindt in deze bedrijven dus wel degelijk haar weerspiegeling op de werkvloer.


Geïnteresseerd in de activiteiten van het Ondernemersplatform? Neem een kijkje op hun webstek www.verschillenversterken.be


Meer weten over laureaat Eribel uit Hoogstraten? Lees dan het artikel over oudere werknemers in HR Square nr. 51. U kunt bij Bert Gavel terecht voor proefnummers en abonnementen: bert@hrsquare.be of 053/60.56.75.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen