< Terug naar overzicht

Olympische Spelen hefboom voor 'het nieuwe werken'

Bijna de helft van de bedrijven die tijdens de Olympische Spelen één of andere vorm van flexibel werken invoerden, willen die behouden. Dat sluit perfect aan bij de wensen van Britse werknemers: bijna 90 procent geeft immers de voorkeur aan thuiswerken.

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van softwarebedrijf Citrix. 77 procent van de Londense kmo’s die flexibel werken introduceerden om zo de verkeerschaos tijdens de Olympische Spelen te ontlopen, ontving positieve reacties van hun medewerkers. Slechts 5 procent kreeg negatieve reacties.

Bijna de helft van de kmo’s (45 procent) zag bovendien een positief effect van flexibel werken op het bedrijfsresultaat. Bovendien beseft een meerderheid van de kmo’s (56 procent) dat ‘het nieuwe werken’ van hen een aantrekkelijke werkgever maakt.

Een andere Britse enquête bij 500 senior bedrijfsleiders werkzaam in London bevestigt dit. Bijna de helft van de bedrijven (47 procent) die flexibel werken introduceerden naar aanleiding van de Olympische Spelen, wil verder op die manier werken of het op korte termijn opnieuw introduceren.

Uit een enquête van de jobsite staffbay.com blijkt dat 88 procent van de Britse werknemers liever niet dagelijks naar het werk pendelt, maar veel liever thuis zou werken. Slechts 7 procent zegt het leuk te vinden dagelijks naar kantoor te gaan en wil dan ook niet thuiswerken.

Het Verenigd Koninkrijk telt zo’n 13 procent of 3,8 miljoen thuiswerkers. Dat aantal is de voorbije tien jaar sterk gestegen. In 2001 werkten 3,1 miljoen Britten thuis.

Bron: onrec

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen