< Terug naar overzicht

Oeso ziet crisis milderen

De economische indicatoren van de economische groei van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) duiden in april 2009 op ‘een verzachting van het tempo van de economische achteruitgang’ in verschillende geïndustrialiseerde landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

De indicatoren duiden voor april 2009 op “een verlaging van het tempo van groeiachteruitgang in de meeste OESO-economieën, met een duidelijk (positief) signaal in Canada, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar het laagste punt van de groei bereikt zou kunnen zijn”, luidt het in een persbericht.
“Ook komt een positief signaal uit Duitsland, Japan en de Verenigde Staten”, aldus de tekst, die preciseert dat de meeste economieën die geen lid zijn van de OESO, met uitzondering van China en India, “nog opkijken tegen slechter wordende economische vooruitzichten”.
Voor de OESO-zone (29 landen) steeg de indicator in april met 0,5 punt ten opzichte van de maand maart, maar bleef hij 8,3 punten onder zijn niveau van dezelfde periode een jaar eerder. De indicator voor de eurozone ging er met 0,8 punt op vooruit in april, maar bleef 6,3 punten onder zijn niveau van een jaar eerder.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen